TLCargo

Přeprava léků, doplňků stravy a léčivých přípravků

Přeprava léků, doplňků stravy a léčivých přípravků

Zdravotnický materiál se přepravuje po celém světě na velmi dlouhé vzdálenosti po moři, po souši i vzduchem. Slouží k tomu speciálně vybavené dopravní prostředky, zejména po stránce zabezpečení nákladu.  Do obsáhlé skupiny zdravotnického materiálu řadíme i léky, léčivé přípravky a doplňky stravy.

Správná teplota

Léky a léčiva, které si objednáváte v lékárnách, jsou zde umístěna ve speciálních boxech či přihrádkách, kde jsou chráněné před vnějšími vlivy. Zároveň je v tomto prostředí udržována konstantní teplota, obvykle za pomoci klimatizace. Prakticky se nestává, že byste vstoupili do lékárny v parném létě, a uvnitř by bylo, jak se říká, „na padnutí“. Optimální teplota uvnitř lékáren je důležitá pro zachování požadovaných vlastností farmaceutických výrobků, a totéž se vztahuje i na přepravu léků a léčiv. Vozidla musí mít speciálně upravený a klimatizovaný nákladový prostor.

Zabezpečení nákladu před mechanickým poškozením

Kamiony, přepravní dodávky, kontejnery na zaoceánských lodích a nákladové prostory letadel musí být při přepravě léků a zdravotnického materiálu bezpodmínečně zabezpečené proti otřesům. Poškozené obaly léků nejen, že je znehodnotí, ale mohly by už při přepravě navzájem reagovat a vytvořit chemické nebezpečné a toxické sloučeniny v nákladovém prostoru.

Skladové prostory

Při přepravě tohoto typu výrobků je nutné mít připravené i zázemí prodejen, lékáren, zdravotnických zařízení a přepravních skladů, kde musí být zachována vhodná teplota, vlhkost vzduchu, tlak vzduchu a bezpečnostní opatření, které zamezí otřesům a mechanickému poškození.

Jak vidíte, problematika skladování a transportu léků, léčiv a zdravotnických potřeb a dalšího materiálu není zrovna jednoduchá, a vyžaduje značnou pozornost, jak ze strany výrobců a distributorů, tak i u logistiky a koncových odběratelů.

Děkujeme! Brzy vás budeme kontaktovat.

Kontaktujte nás